Vinařský víkend v Mikulově I.

Prožijte ryze vinařský víkend, během kterého zažijete tradiční večer s cimbálovou muzikou, navštívíte a ochutnáte vína z vinařství Volařík, které zvítězilo v soutěži Vinařství roku 2018 a objevíte prostory malebného Vinného sklepa pod Kozím hrádkem, kde nebude chybět zajímavá degustace a ani celovečerní moravské menu. O zábavu bude postaráno!

2. - 4. listopad 2018



Pobyt zahrnuje:

 

Cena pro 2 osoby za 2 noci: 6890,- Kč / pobyt

V případě obsazení pokoje 1 osobou činí cena: 4990,- Kč / pobyt
 
 

O Vinařství Volařík

"Cit pro dobré víno je Mikulovsku vlastní, získat jej ovšem trvá někdy celé generace a stojí mnoho úsilí a odříkání."

V rodině Volaříků poctivě pěstují lásku k vínu od druhé světové války, kdy se zakladatel rodinné tradice, Leopold Volařík, naučil vinohradnickému a vinařskému umění od německých starousedlíků. Rozvoj vinařské tradice přerušila násilná kolektivizace a návrat k vinařství byl možný až po revoluci v roce 1989, kdy v restitucích byly postupně vraceny vinice původním majitelům.

Zakladatelem Vinařství Volařík, které vstoupilo na trh pod tímto označením v roce 2007,  je Ing. Miroslav Volařík. Vinařství nyní obhospodařuje v integrované produkci 80 ha vlastních vinic v Mikulovské vinařské podoblasti, z toho 4,2 ha v režimu ekologického zemědělství. Vyrábí přívlastková, zejména bílá, vína. Produkci doplňují vína rosé a od roku 2011 i Sekty Volařík.

Vinařství Volařík letos opět získalo titul Vinařství roku 2018 (stejně jako v roce 2011 a 2014)


Co je v ceně návštěvy?
- degustace 5 vzorků vín (vzorek 0,5dcl vína)
- degustační sousto (sýr, pečivo) - nejedná se o občerstvení, pouze sousto ke zneutralizování chuti
- výklad sommeliéra
- prohlídka výrobních prostor

 

O Vinném sklepu pod Kozím hrádkem

Vinných sklepů je na jižní Moravě nepočítavě. Kvelbené cihlami, kamenem, kopané do pískovce, ale jen několik byste našli v jeskyních. A možná jen těch několik, které jsou zavrtané do skály pod Kozím hrádkem v Mikulově se mohou pochlubit klenbou z vápence. Tu naši jeskyni si pro svůj celoživotní koníček vybral můj dědeček Václav Solařík. Když přišel v roce 1947 do Mikulova z rodné Slovenie, nemohl si nevšimnout svahů osázených vinicemi.

V horské vesničce Pečovnik, kde vyrůstal, se vinná réva pěstovala pouze na pergolách okolo domů a nad dvorky. V průběhu léta poskytovala réva stín a na podzim i úrodu hroznů pro trochu toho vína. V Mikulově se dědeček okamžitě pustil do vinohradničení a výroby vína. Zkušenosti měl bohaté…

 

Co je v ceně návštěvy?
- teplá večeře: pečená vepřová masa (koleno, krkovička, žebra), nakládaná zelenina, šťouchané brambory, pečivo (pro vegerariány: grilovaná zelenina a sýr tofu - vegetariánské menu je třeba hlásit předem
- obložené mísy (uzené maso, klobásky, tlačenka, sýry gouda, niva, plněné hermelíny, sušené ovoce), nakládaná zelenina, pečivo - průměrná hmotnost sýrů a uzenin je 200g na osobu
- pečená kuřecí stehýnka na medu
- degustace 8 vzorků jakostních přívlastkových vín (cca 90 min.)
- voda ve džbánku a káva
- víno po celý večer (sudové, bílé a červené), volná konzumace (19:00 - 02:00)
- prohlídka výrobních prostor


Upozorňujeme, že ve vinném sklípku pod Kozím hrádkem se nejedná o rezervace stolů pro jednotlivce, ale pouze o rezervace míst. Jedná se o skupinové posezení s ostatními účastníky vinařského víkendu.

Změny programu vyhrazeny.

 

 

Rezervujte si ubytování na našem webu a získejte tu nejlepší cenu

Tento web využívá soubory cookies.